Ligová sezona se rozbíhá! První ligu mužů čeká úvodní kolo

Florbalisté Náchoda po brance v Poháru Českého florbalu | foto: Florbal Náchod

Čekání je u konce. Hned první zářijový víkend se totiž rozběhne nová ligová florbalová sezona, v rámci které dojde na kompletní úvodní kolo první ligy mužů.


Seznam prvoligových účastníků se před sezonou 2024/25 změnil na šesti místech, jak si můžete připomenout ve shrnujícím přehledu všech sestupů a postupů. Všechny týmy se poctivě připravovaly právě na tento moment – start nového florbalového ročníku. 

Už o víkendu 7. a 8. září se tak diváci mohou těšit na sedm zápasů z druhé nejvyšší mužské soutěže, která svým prvním kolem otevře novou ligovou sezonu, která opět slibuje vyrovnaný ročník, v němž se bude do posledního kol hrát o bytí i nebytí.

Sobota 7. září

Jako první se zahajujícího hvizdu píšťalky dočká Chomutov, který opět prošel částečnou generační obměnou, a florbalisté Torpeda Havířov. Bývalý vicemistr České republiky se do elitních soutěží vrací po dvou letech a s novým logem i s posilami se zkušenostmi ze superligy bude chtít minimálně překvapit. Start tohoto utkání je naplánován na 16 hodin sobotního odpoledne a odehraje se v Městské hale Chomutov. 

S hodinovým rozestupem pak odstartuje také duel mezi Ústím a Butchisem, tedy semifinalistou minulého ročníku první ligy a poraženým z play-down Livesport Superligy. Oba celky by měly i v tomto ročníku patřit ke špičce soutěže. Otázkou však zůstává, jak se pražský kmen vypořádá s odchody několika důležitých opor.

Poslední sobotní zápas odehrají celky Kopřivnice a Primátora Náchod, které minulou sezonu oba nastupovaly v Národní lize. Ani pro jeden z týmů se nejedná o jejich první zkušenost s 1. ligou mužů. Vikingové příliš změn v kádru neudělali, zato Primátoři přivedli zajímavá jména z Pardubic Na druhou stranu přišli o svého nejproduktivnějšího hráče Davida Špačka, který zamířil do superligy, a o výpomoc v podobě kanonýra Maxima Kubelky, který se vrátil do kádru Orel Orlice. Tým ale získal z Orlicka-Třebovska Patrika Jurca – staršího bratra nejlepšího gólmana uplynulého ročníku a člena národního týmu Tomáše Jurca.

Program

1. LIGA MUŽŮ

16:00 DDQ Florbal Chomutov - Torpedo Havířov | MATCH CENTER
17:00 Florbal Ústí - BUTCHIS | MATCH CENTER
18:00 FBC Vikings Kopřivnice - Florbal Primátor Náchod | MATCH CENTER

Neděle 8. září

Hrát se bude také v neděli, kdy dojde na další čtyři utkání 1. kola základní části. Program otevře souboj mezi Štíry z Českých Budějovic a nováčkem z Plzně. Slavia nahradila v první lize svého městského rivala FbC. Západočeši mnoho změn v sestavě neučinili, zato jejich konkurent z jihu přivedl několik zajímavých jmen. Mezi nimi také Davida Cicilu, který se stal vůbec prvním Rakušanem v českých soutěžích. O jeho možném přínosu svědčí, že zatím skóroval v obou pohárových duelech, do nichž naskočil.

Následovat bude souboj Hradce Králové, jenž získal velkou posilu v podobě Matyáše Velce a přivedl třeba Vojtěch Rusina z Pardubic, a Orky. Ta prošla rebrandingem a po letním posilování ve své sestavě velká jméno v podobě exsparťanského kapitána Matěje Prunera. Tým získal také další zajímavé mladíky a bude chtít skončit lépe, než v minulé sezoně, kdy dokonce sestoupil, ale díky administrativnímu návratu Pardubic do superligy zaplnily kosatky poslední volné místo v elitních ligách.

Kolo uzavřou dva moravské souboje. Otrokovice, které se musí vyrovnat se ztrátou své jedničky Adama Kohúta, otevřou sezonu se Znojmem, které bude znovu spoléhat na příspěvky od svého supertalentu Martina Vavřiny. Program zakončí brněnské derby, které obstarají Hattrick a Gullivers. Oba týmy prošly drobnými změnami. Gullivers nahradili odchod několika zkušených borců mladíky ze své juniorky, pro první jmenovaný by mohl být velkým přínosem příchod Davida Vodici ze Zlína, který v minulé sezoně působil ve Švýcarsku a už v poháru ukázal svůj velký potenciál – ve třech zápasech si připsal sedm bodů. 

Program

1. LIGA MUŽŮ

16:30 FBC Štíři Č. Budějovice - FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň | MATCH CENTER
17:00 FbC Respect Hradec Králové - ASK Orka Stará Boleslav | MATCH CENTER
17:30 Goldea PANTHERS OTROKOVICE - TJ Znojmo LAUFEN CZ | MATCH CENTER
18:00 FBŠ Hummel Hattrick Brno - Sokol Brno I EMKOCase Gullivers | MATCH CENTER

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se