Ostravanky přetlačily Bohemku, těsně zvítězil i Chodov

Oslavné gesto florbalistek FBC Ostrava při utkání ČEZ Extraligy | foto: FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

Čtveřici zápasů přinesla nedělní ČEZ Extraliga žen, která měla na programu třetí kolo. Začalo se soubojem Ostravy s Bohemians, v němž rozhodovalo o dvou bodech pro FBC až prodloužení. Žádná snadná práce nečekala ani na Chodov v Liberci, zatímco vydařenou premiéru v základní části absolvovaly Bulldogs Brno. Nováček z Dobrušky pak vysoko podlehl střešovickému Tatranu.


FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – FbŠ Bohemians 3:2p (1:0, 1:1, 0:1 – 1:0)

Měření sil bylo velmi vyrovnané, co se týče skóre. Ostravanky se tedy sice ujaly vedení během první třetiny, nicméně další trefu se jim dlouho nedařilo přidat. Stalo se tak až zhruba v polovině utkání, přičemž klokanky i přes tlak domácích později snížily.

Hostující družstvo si navíc věřilo, že může protivníka potrápit ještě více, a tak se ve třetím dějství zrodila srovnávací branka Lucie Seifertové. Bohemians si tím vynutily prodloužení, v němž ale definitivně rozhodlo FBC. Podruhé v zápase slavila gól Pavlína Bačová a bonusový bod zůstal doma.

Branky: 14. Pudišová, 31. Bačová, 62. Bačová – 36. R. Korbelářová, 45. Seifertová. Rozhodčí: Tietz – Vrablík. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. Diváků: 72. Zásahy brankářek: Hrišková 10 – Svrčková 20. MATCH CENTER


Crazy girls FBC Liberec – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 6:7 (3:4, 2:3, 1:0)

O dramatické momenty nepřišli ani fanoušci v Liberci. Severočešky si to na férovku rozdaly s Chodovem, který se poprvé ujal náskoku až před koncem úvodní třetiny za divokého skóre 4:3. Na dvougólový rozdíl se florbalistky z Jižního Města posunuly po přestávce, jenže Crazy girls stále bojovaly a pomýšlely na napínavý finiš.

Domácí tým vstoupil do třetí fáze nejlépe, jak si mohl představit. Snížil totiž na 6:7 a měl před sebou více než 18 minut na dohnání manka. Pražanky ovšem nic takového nepřipustily, neinkasovaly ani při vlastním oslabení a uhájily velmi cenné vítězství. K němu přispěla hattrickem Klára Jiříková či další produktivní tahounka Nikola Skoková (1+3).

Branky: 3. Muchová, 6. Klubalová, 9. Klubalová, 24. Škodová, 31. Muchová, 42. Cidlinská – 2. Jiříková, 9. Jiříková, 15. Skoková, 20. Jiříková, 22. Štolbová, 26. Prontekerová, 38. Janatková. Rozhodčí: John – Tichý. Vyloučení: 0:1. Využití: 0:0. Zásahy brankářek: Hánová 24 – Bačková 18. MATCH CENTER | OHLASY DOMÁCÍ | OHLASY HOSTÉ


Bulldogs Brno – FBC Intevo Třinec 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Poprvé v nové sezoně se představily hráčky Bulldogs Brno, jimž vyšel domácí souboj s Třincem. První část sice přinesla jen jednu trefu, v následujících dějstvích již však přibývalo gólů více. Jihomoravanky postupně zvyšovaly na 5:0 a společně s brankářkou Monikou Šolleovou se radovaly z čistého štítu.

Branky: 14. Žáková, 30. Žáková, 35. Bartoňková, 43. Pešková, 59. Vlčková. Rozhodčí: Humeňanský – Minařík. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. Diváků: 179. Zásahy brankářek: Šolleová 11 – Pytlíková 16. MATCH CENTER | OHLASY DOMÁCÍ | OHLASY HOSTÉ


Logisteed Tatran Střešovice - FBC KAMAT Dobruška 10:1 (2:0, 3:0, 5:1)

Bez výraznějších potíží si připsaly všechny body Střešovice. Tatranské hráčky se sice rozjížděly postupně, ve třetí třetině už ovšem byly v plné formě a vytáhly výsledek na konečných 10:1. Dvě trefy a dvě asistence obstarala Barbora Husková, bilanci 1+2 potom nastřádala Bára Matějková.

Branky: 14. Želízková, 15. Macháčková, 21. Husková, 24. Husková, 31. Macháčková, 47. Vaníčková, 49. Matějková, 52. Bláhová, 58. Vernerová, 58. Bystrianská – 54. Kyšková. Rozhodčí: Buzický – Kropáček. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. Diváků: 93. Zásahy brankářek: Antalová 11 – Špačková 28. MATCH CENTER | OHLASY DOMÁCÍ | OHLASY HOSTÉ

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se