Vary úřadovaly v Ústí! Chomutov zdolal Štíry

Kladenský Matěj Čika (vlevo) s náchodským Lukášem Roázlem (vpravo) během klání vrcholové části Poháru ČF | foto: Florbal Primátor Náchod

Další pohárový týden nabízí fanouškům a fanynkám další řadu zápasů ve vrcholové části Poháru Českého florbalu. V rámci pondělního programu uspěli Kladenští, kteří zdolali Náchod, středeční duely se staly kořistí Chomutova a Karlových Varů.


Florbal Primátor Náchod – Kanonýři Kladno 2:4 (0:1, 1:3, 1:0)

Souboj nováčků z první ligy a superligy vyzněl lépe pro Středočechy. Ty už po necelých pěti minutách hry poslal do vedení dalekonosnou střelou Jakub Dufek. Při domácích stálo i štěstí a Stuchlíka zachránila od dalších gólů konstrukce jeho branky. Ve druhé části pak Kanonýři svůj náskok výrazně navýšili. Dvakrát se prosadil Matěj Netrefa, na jehož druhou trefu zareagoval během pár vteřin ještě Martin Čermák.

Východočeši se ale nehodlali vzdát. Ještě do první pauzy se prosadil Jiří Jebavý a krátce po startu posledního dějství zadělal na drama mladík Antonín Donaj, jemuž nahrával starší bratr reprezentačního gólmana Tomáše Jurca Patrik. Na srovnání už ale Kladnu nezbyly síly. V posledních minutách navíc Fojtík neproměnil trestné střílení, při němž se vytáhl gólman Stuchlík.

Branky: 39. Jebavý, 42. Donaj – 5. Dufek, 27. Netrefa, 36. Netrefa, 36. Čermák. Rozhodčí: Drahný – Jelínek. Vyloučení: 1:0. Bez využití: 0:0. Návštěva: 113. Zásahy brankářů: Stuchlík 17 – Janoušek 20. | MATCH CENTER

DDQ Florbal Chomutov – FBC Štíři České Budějovice 7:2 (2:0, 1:1, 4:1)

Do duelu vstoupili lépe Chomutovští, kteří se dostali díky trefám Vojtěcha Bernase a Tadeáše Melíška. Štíři poté na startu druhého dějství díky rakouskému útočníkovi Davidovi Cicilovi. Domácí však reagovali velmi rychle a už po sedmadvaceti vteřinách znovu vedli o dva góly.

Definitivní zlom přišel v poslední periodě, kdy se postupně dostali Chomutovští do vedení už 5:1 a i přes další snížení z holí Štírů si domácí tým triumf pohlídal. Jistotu mu dal dvěma zásahy Marek Pleskač.

Branky: 7. Bernas, 11. Melíšek, 23. Manas, 44. D. Kellermann, 48. Hennrich, 57. Pleskač, 59. Pleskač – 23. Cicila, 56. Tůma. Rozhodčí: Brejcha – Herman. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Návštěva: 174. Zásahy brankářů: Chabr 25 – Bicek 31. | MATCH CENTER

Florbal Ústí – FB Hurrican Karlovy Vary 4:8 (0:0, 1:4, 3:4)

Duel dvou celků zpod Krušných hor nabídl nakonec pořádnou bitvu. Na úvodní trefu se čekalo do 28. minuty, kdy se prosadil domácí Jan Samuel Polák. Tím se spustila gólová přestřelka. Ještě do konce druhého dějství se superligový tým čtyřikrát prosadil a vybojoval si tříbrankové vedení. 

Ústečtí se ale nedali zdolat snadno a v průběhu třetí části se drželi na dostřel. Po gólu Aleše Vlacha z 51. minuty jim ke srovnání chyběl jeden gól. Definitivní zlom přišel po slepených gólech Michala Klápy a Matěje Švarce. 

Branky: 28. Polák, 44. Vondruška, 48. J. Dobosz, 51. Vlach – 30. Péc, 34. Lebeda, 39. Švarc, 40. Zahraj, 48. Péc, 54. Klápa, 55. Švarc, 57. Klápa. Rozhodčí: Jelínek – Libecajt. Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Návštěva: 214. Zásahy brankářů: M. Dobosz 13, Pražák 11 – Draslar 20. | MATCH CENTER

Loading

Search

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se