Ante portas. Kdo si odemkne cestu do semifinále Champions Cupu?

Tomáš Hanák v souboji s Radkem Sikorou (9) v duelu Wiler – Tatran | foto: Swiss Unihockey

Pohár mistrů i mistryň má před sebou odvety. České týmy zvládly první víkend s velkou bravurou a jsou opravdu blízko k tomu, aby obarvily čtvrtfinále národními barvami.


PÁTEK | Těžká písemka pro Chodov. Zažije Tatran déjà vu?

Program odstartuje souboj úřadujícího vítěze Poháru mistrů ze Střešovic. Před rokem si Tatran zajistil místo ve finále díky triumfu nad Wilerem, který po dvou remízách zdolal v prodloužení. A v prakticky stejné situaci se oba celky nachází i letos. Úvodní bitva ve sportovní hale Grossmatt skončila remízou 5:5. Před odvetou je tak znovu vše otevřené. V uplynulém ročníku rozsekl vzájemný souboj v prodloužení Milan Meliš. Stane se hrdinou i tentokrát, anebo na sebe vezme zodpovědnost někdo jiný? Nejen na tyto otázky nalezneme odpověď už v pátek od 19.00 ve Sportovním centru v Řepích. Duel i se speciálním studiem navíc uvidíte i na videoplatformě ceskyflorbal.tv.

19.00 ESA logistika Tatran Střešovice – SV Wiler-Ersigen | MATCH CENTER

Půl hodinky po Tatranu vyběhnou ke svému utkání také florbalistky Chodova, které mají před odvetou výhodu v podobě lepší výchozí pozice. Úvodní duel na Jižním Městě zvládly s bravurou. Na Kloten, který dlouhodobě patří k absolutní švýcarské špičce, se dobře připravily, dokázaly reagovat na góly soupeřek a od konce první části měly klání ve svých rukou. Jets ale oplývají nejen velkou silou, ale také řadou zkušeností a Chodov se navíc bude muset vyrovnat i s tlakem venkovního prostředí. Přesto však mají lvice skvělou šanci. K jistotě postupu jim stačí i remíza, případné prodloužení bude již vabank. O tom se přesvědčili vloni třeba hráči Bohemians. Zápas Chodova nabídneme také živě na ceskyflorbal.tv.

19.30 Kloten-Dietlikon Jets – FAT PIPE FLORBAL CHODOV | MATCH CENTER

SOBOTA | Vymaže Bolka podruhé hvězdy Zugu? 

Úvodní klání v Městské sportovní hale v Mladé Boleslavi nabídlo atraktivní bitvu, která všechny přítomné bavila. Jednalo se o tuhý boj od úvodní do poslední vteřiny. Středočeši s precizní defenzivou a skvěle chytajícím Lukášem Bauerem nedovolili hvězdám světového formátu, jako jsou Albin Sjögren, Robin Nilsberth, Sami Johansson, Tobias Gustafsson či Mikko Kailiala prakticky nic. Sami navíc mohli zapsat mnohem větší triumf, což se nestalo jen díky přičinění fantasticky chytajícího Schälina. Nejen na jeho výkonu budou chtít hráči Zugu založit své snažení v odvetě. Velkou roli bude hrát jejich domácí prostředí. Prakticky se jedná o stejnou situaci jako v případě Chodova. Pojďme všichni věřit, že náskok z "českého poločasu" bude nakonec rozhodující.

17.00 Zug United – Předvýběr.CZ Florbal MB | MATCH CENTER

NEDĚLE | Dopíší rytířky poslední kapitolu vendety?

Florbalistky Vítkovic jsou ve výrazně pohodlnější situaci než před rokem. Sice znovu čelí Zugu a do Ostravy se chystá návrat exrytířek Denisy Ratajové s Ivanou Šupákovou doplněné o další Češku Martinu Řepkovou, ale tentokrát si z úvodního klání přivezly vítězství. Zug ukázal, že není ve zrovna nejlepším rozpoložení a Vítkovice jej v posledních minutách dokázaly zaskočit. Nad odvetou v azylu na Sareze ale visí varovný vykřičník z loňska, kdy florbalistky z Moravské Ostravy ztratily nadějně rozjetý zápas. Tentokrát ale mají v záloze případné prodloužení a kulisu vlastních fanoušků a fanynek.

15.00 1. SC TEMPISH Vítkovice – Zug United | MATCH CENTER

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se