Olomouc a Třinec na vlně. Západu vládnou dva pražské kluby

Nováček Národní ligy z Olomouce se raduje z gólu proti Petrovicím | foto: Michal Struž/FBS Olomouc

První čtvrtinu soutěže za sebou mají celky ve třetí nejvyšší soutěži. Východní části Národní ligy vládne dvojice celků bez porážky, na západě se v prozatímním čele usadily dva celky z hlavního města.


Skupina západ

Není překvapením, že velké ambice má jihoměstský Start98. Tým, který na jaře sestoupil z první ligy, táhne nejproduktivnější hráč soutěže Martin Škorpa, který má na svém kontě také čtyři starty v superlize. Z každého klání si zatím Start odnesl alespoň bod a jen dvakrát odešel poražen po nastaveném čase, a to v bitvách s dalším exprvoligovým celkem Plzní a v prvním kole také s nováčkem z Litomyšle.

Právě Východočeši patří k příjemným překvapením. Do Národky vletěli bez bázně a hany a aktuálně bojují na třetím místě s odstupem jednoho bodu na druhé Kobylisy, které ztratily body právě s hráči z rodiště Bedřicha Smetany a také s Black Angels. Exsuperligoví Bleci se po rozpačitém úvodu rozjeli a drží se v top pětce. Stejně jako Litomyšl a Plzeň mají jedenáct bodů a dá se očekávat, že jejich výkony po razantní obměně způsobené ztrátou licence pro nejvyšší soutěž porostou.

Nováčkovskou daň splácejí Říčany, které se po solidním startu propadly do nižších pozic, ale celkově se dá o západní skupině hovořit jako o velmi vyrovnané. Po prvních šesti kolech je rozdíl mezi 11. Draky a třetí Litomyšlí pouhých pět bodů. I proto se bude hrát velkou roli každý vzájemný zápas. Co se týče nejlepších střelců, tak ti se nacházejí ve dvou klubech. Osmé Milevsko se opírá o výkony juniorského mistra světa Martina Dolejše. Devět bodů má stejně jako on také jaroměřský Michal Nožička. Mezi gólmany je zatím jediným mužem s nulou písecký Vlastimil Dvořák.

Skupina východ

Na své přemožitele zatím čeká dvojice celků, jejichž ženské týmy působí v ČEZ Extralize. Vedoucího nováčka z Olomouce odděluje od druhého Třince jen skóre, které je také téměř shodné. Oba celky nastřílely padesát branek, Hanáci ale obdrželi o dva zásahy méně, a to i díky v perfektní formě chytajícímu Patrikovi Antoniazimovi, který jako jediný udržel čisté konto, a to hned v prvním klání s opavskou Pemou.

Slezanům aktuálně patří deváté místo, ale řeší mnohem závažnější problémy. Jejich halu vyplavily nedávné povodně a klub nedávno vyhlásil sbírku na opravu. Vraťme se ale zpátky na špičku tabulky. S jednou porážkou a zápasem k dobru jsou třetí hostitelé nadcházejícího pohárového finále ze Zlína a dotírá na ně šumperský Asper. Po sestupu z první ligy se drží ve středu tabulky štěpánkovická Letka.

S jediným bodem se na dně krčí brněnští Troopers, kteří zatím uhráli pouze remízu s Přerovem, který se aktuálně drží na šesté pozici. V jejich vzájemném zápase se povedl husarský kousek Maximu Šefčíkovi, který proměnil celkem šest (!) nájezdů. Jeden v základní hrací době, dalších pět v dlouhém rozstřelu. Střelcům aktuálně vládne hranický Jakub Bitter, nejvíce bodů (18) zapsal třinecký Šimon Kuczera. Bývalá opora superligové Ostravy se tak podepsala na necelé pětině svého celku a drží si úctyhodný průměr tří bodů na utkání.

Nahrávám

Vyhledávání

PŘIHLÁSIT SE PŘES FLORBAL iD

Ještě nemáte účet?

Zaregistrujte se

Co je Florbal iD?

shield

VAŠE IDENTITA PRO ČESKÝ FLORBAL

Jednotné přihlašování napříč platformami.

shield

BEZPEČNOST A OCHRANA

Moderní technologie vás chrání před krádeží identity.

shield

VÝHODY PRO HRÁČE I FANOUŠKY

Snadný nákup vstupenek a další výhody.

shield

PERSONALIZOVANÝ ZÁŽÍTEK

Služby přizpůsobené vašim potřebám.