Nominace juniorů na EFT: Čtyři hráče čeká zápasová premiéra

Reprezentace juniorů na kempu v Bystřici | foto: Veronika Fiedlerová/Český florbal

Národní tým do devatenácti let finišuje svou přípravu na světový šampionát, který uzavře aktuální ročník. V říjnu čeká na svěřence Ladislava Štancla cesta do Finska na turnaj Euro Floorball Tour a hned čtveřice hráčů si odbude zápasovou premiéru.


Národní tým do devatenácti let čeká druhý turnaj evropské florbalové tour v rámci jejich dvouletého cyklu. Ten první ve švédském Malmö dokonce svěřenci Ladislava Štancla dokázali ovládnout. Situace je teď ale zcela jiná, místo seznamovacího turnaje teď čeká na českou reprezentaci ostrá zkouška schopností jen pár měsíců před mistrovstvím světa.

"Hlavním cílem je ověřit si v zápasech herní principy a vazby, které jsme stihli s hráči projít během dvou letních kempů. To pro nás bude důležité měřítko toho, kde se nyní nacházíme. A jelikož se jedná o jednu z posledních akcí, tak určitě budeme dál pracovat na týmové dynamice a jednotlivých rolích. Z herních témat pak navážeme na předchozí kempy, kde jsme se věnovali hře na míčku s cílem to propojit s tím, co jsme zvládli na předchozích zápasových akcích. Bude to pro nás můstek, abychom následně mohli dořešit detaily v naší hře směrem k mistrovství světa," vyjmenovává Štancl cíle pro nadcházející turnaj.

V sestavě národního týmu do devatenácti let je také čtveřice hráčů, kterou čeká zápasová premiéra. Jedná se o chodovského beka Elliota Festu, libereckého obránce Adama Stýbla a útočníky Mikeše Motejzíka z Mladé Boleslavi a Lukáše Radu z Bohemians. "Tito kluci s námi byli na obou nebo alespoň jednom letním kempu a jednoduše si nominaci zasloužili svými výkony v rámci této přípravy. Chceme je vidět i v zápasech, které jsou přece jen zase o level výše, jak si poradí s vyšším tempem a zda svou nominaci potvrdí a řeknou si o další," vysvětluje volbu český trenér.

Ten se společně se svým týmem vydal v září do Bystřice nad Pernštejnem, kde se český tým věnoval přípravě nejen na nejbližší herní akci, ale i na závěrečný vrchol celého cyklu. "Z herních témat jsme řešili postupnou rozehrávku a hru v útočném pásmu a doplňovali několik principů do hry v obranném pásmu, které nám vytanuly po kempu v Kutné Hoře. Zároveň bylo hlavním cílem posunout týmové fungování, takže si tým vytvořil skupinu lídrů a věnovali jsme se dalším týmovým aktivitám, kde jsme chtěli vidět schopnost hráčů reagovat na nelehké situace. Nyní je potřeba, abychom toto přenesli i do naší hry a fungování při zápasech," popisuje Štancl.

Kromě EFT na jeho celek čeká v únoru ještě Polish Cup a poté již rovnou světový šampionát. "Vzhledem k termínové listině a faktu, že před samotným mistrovstvím nebudeme moci mít několikadenní soustředění, je jasné, že se nacházíme ve finální fázi cyklu a hlavním cílem je nyní ověření vazeb, výkonnosti a postupné vytvoření týmu, který v dubnu na MS odjede. Určitě chceme po EFT věnovat pozornost naprostému osvojení principů, automatismům a detailnímu nastavení rolí pro každého člena týmu. Je pak klíčové, aby se na tuto roli všichni připravovali i mimo reprezentační akce. Zároveň se pak budeme věnovat i speciálním situacím a již při EFT i tvoření jednotlivých formací a vazeb, které pak budeme ověřovat a zahrnovat do jednotlivých plánů a možností. Vše bude směřovat k Polish Cupu, který bude tou poslední přípravou před finální nominací," odhaluje Štancl plány na nadcházející období.

Nominace reprezentace juniorů
  • Euro Floorball Tour 2024 (Turku a Rauma, Finsko)
  • 18. – 20. 10. 2024

Brankáři: Lev Kliment (Tatran Střešovice), Miroslav Kovařík (FbŠ Bohemians).

Obránci: Jáchym Eliáš, Martin Feigl (oba Florbal MB), Elliot Festa (Florbal Chodov), Adam Kos, Kosťantyn Šlosar, Michael Wertheim (oba Sparta Praha), Šimon Ruber, Adam Stýblo (oba FBC Liberec), Ferdinand Tomášek (Kanonýři Kladno).

Útočníci: Filip Bergman, Lukáš Holásek, Mikeš Motejzík, Jakub Vařecha (vš. Florbal MB), Adam Bureš (Tatran Střešovice), Daniel Dolejš, Jan Krejča (Sparta Praha), Daniel Grézl, Lukáš Rada (FbŠ Bohemians), Bartoloměj Smolka (FBC Liberec), Daniel Večl (TPS Salibandy, FIN).

Rozpis zápasů na EFT

18. 10. 2024, 14.40 | ČR – Finsko
19. 10. 2024, 9. 00 | ČR – Švédsko
20. 10. 2024, 8.00 | ČR – Švýcarsko

Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se