Čtyřgólová show Buršíka prodlužuje neporazitelnost Bohemky! Boleslav přetlačila Lípu

Jakub Buršík v souboji o míček s Libercem | foto: FBC Liberec

Livesport Superliga ve středu hrála první školské zápasy sezony 2024/25, v nichž došlo na zajímavé souboje. V duelu neporažených uspěli Bohemians a Boleslav na své půdě porazila Českou Lípu.


FBC Liberec - FbŠ Bohemians 5:11 (3:3, 1:3, 1:5)

Souboj dvou neporažených týmů začal v obrovském tempu a první zákroky obou brankářů byly k vidění již po pár desítkách odehraných vteřin. Úvodní branku tak školští diváci viděli již v čase 01:27, kdy se tzv. na teploměr prosadil liberecký Marek Korych. Kromě této trefy ale padlo během první periody ještě dalších pět gólů a skóre bylo vyrovnané 3:3. Na začátku druhé třetiny ale své kvality ukázal Jaroslav Petrák, který dvěma rychlými góly poslal klokany do vedení 5:3. Liberečtí pak sice snížili na kontaktní rozdíl trefou Jakuba Faksy, Bohemka ale ještě před sirénou znovu odskočila po proměněném trestném střílení. Domácí florbalisté se ještě jednou vzepřeli v 53. minutě, jejich pátý gól byl ale tím posledním, který dali do pražské sítě. Bohemians si naopak dalšími pěti trefami, z nichž neuvěřitelné čtyři za sebou dal pouze Jakub Buršík, pojistili výhru 11:5 a pokračují tak ve své sezonní neporazitelnosti.

Branky: 2. Korych, 6. Wiener, 15. Faksa, 36. Faksa, 53. Wiener - 3. Bürger, 8. Bílek, 20. Kawulok, 23. J. Petrák, 25. J. Petrák, 38. Gajdoš, 53. Buršík, 54. Buršík, 54. Buršík, 56. Buršík, 60. Pařízek. Rozhodčí: Tomáš Kostinek - Tadeáš Sidenberg. Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváci: 522. Zásahy brankářů: Vojtěch Dufek 20 - Miroslav Kovařík 24. MATCH CENTER


Předvýběr.CZ Florbal MB - FBC 4CLEAN Česká Lípa 6:5 (3:1, 1:1, 2:3)

Mladá Boleslav v domácím utkání na nic nečekala a během úvodních šesti minut si vytvořila dvoubrankové vedení. Lípa zvládla na sílící tlak domácích zareagovat až ve 14. minutě, kdy na 1:3 snižoval Radek Krajcigr. Boleslav se snažila odskočit na větší brankový rozdíl, to se jí ale nedařilo a zápas tak byl velmi vyrovnaný. Česká Lípa dokonce ve 43. minutě srovnala dvojicí branek na 4:4, žádný bod ale nakonec nezískala, neboť superfinalista minulé sezony dovedl školní utkání k výhře 6:5. Nic na tom nezměnil ani skvělý výkon českolipského Radka Krajcigra, který zapsal čtyři body (2+2).

Branky: 4. Suchánek, 6. Lund, 12. Beneš, 26. Tomašík, 44. Sládek, 45. Eliáš - 14. Krajcigr, 31. Vavruška, 42. Bína, 43. Krajcigr, 47. Křenek. Rozhodčí: Jiří Kropáček - Tomáš Novák. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 915. Zásahy brankářů: Tomáš Týc 17 - Daniel Jukl 19. | MATCH CENTER


Nahrávám

Vyhledávání

Ceskyflorbal.cz

E-mail

Jméno

Příjmení

Datum Narození

heslo

heslo pro kontrolu

Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Chci odebírat newsletter a nabídky Českého florbalu

Nebo

Zapomenuté heslo

K ZASLÁNÍ ODKAZU KE ZMĚNĚ HESLA JE NUTNÉ SPRÁVNÉ VYPLNIT E-MAIL, KTERÝ JSTE UVEDLI PŘI REGISTRACI.

Zadejte E-mail

Vzpomněl/a jste si?

Ještě nemáte účet

Zaregistrujte se